1.11.2017

Valoa Pyhärannasta

Idioseeni on edennyt loka-marraskuun taitteeseen vuonna 2017. Valonsäteitä siihen tulee Varsinais-Suomesta, Pyhärannasta. Länsi-Suomi-lehden mukaan nimittäin

"Pyhärannan kunta on valmis lopettamaan Kakonjärven alueen tuulivoimaloiden kaavoituksen. Kunnanhallitus päätti, että valmistelu kaavahankkeen keskeyttämiseksi käynnistetään".

Turun Sanomat kertoo lisää. Sen mukaan "tuulivoima kuumensi pyhärantalaisten tunteet ja johti vuosien vihanpitoon – nyt kunta haluaa eroon kaavoitussopimuksesta".

Voisi kysyä, onko tämä ihme. Vuosien mittaan kunnassa on yritetty ajamalla ajaa tuulivoimaa läpi - ja sitä on vastustettu voimakkaasti. Kunnanjohtaja kertoo "tuulivoiman kääntäneen pyhärantalaiset toisiaan vastaan ja aiheuttaneen systemaattista vihanpitoa."

Mistä tämä kuulostaakaan niin tutulta?

Kuva: Pixabay.com.

Kanadalaiset ovat kertoneet jo ajat sitten ilmastopakolaisista tuulivoimaloiden takia ja niiden aiheuttamasta kansan kahtiajakautumisesta. Miksi, MIKSI tämä kaikki on Suomessa ihan pakko käydä kantapään kautta läpi?

Kiitos Pyhärannan asukkaille sitkeästä oikean puolustamisesta ja myös kaavoituksen lopetuspäätöksestä. Se on ainoa oikea ratkaisu. Toivottavasti yhä useammassa kunnassa tajutaan tämä.


JK. Kunnallahan on edelleen lain suoma kaavoitusmonopoli, eli "kunta vastaa maankäytön suunnittelusta alueellaan", kuten kirjoituksessa muistutetaan, joten halutessaan se voi kaavoittaa alueet vaikka joka kuukausi parhaaksi katsomallaan tavalla.


Lisätietoja:

http://ls24.fi/uutiset/pyharanta-valmis-eroon-kakonjarven-tuulivoimasta

http://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/3711435/Tuulivoima+kuumensi+pyharantalaisten+tunteet+ja+johti+vuosien+vihanpitoon++nyt+kunta+haluaa+eroon+kaavoitussopimuksesta

https://santavuori.blogspot.fi/2017/03/down-wind-fight-like-hell.html

https://santavuori.blogspot.fi/2016/12/jarjen-valon-pilkahduksia.html

https://santavuori.blogspot.fi/2016/12/ilmajoen-kuntalaisaloite-kasiteltiin.html

http://ls24.fi/artikkelit/vuosia-jatkuneet-eripurat-valitukset-ja-syyttelyt-on-saatava-loppumaan

https://www.facebook.com/propyharanta/?ref=py_c

31.10.2017.

1 kommentti:

  1. Kuntien, kuten Ilmajoen ja Kristiinankaupungin, kannattaisi suunnata hiukan katseitaan Pyhärannan suuntaan. Samaa rataa täällä tullaan menemään:

    http://tripodienaika.blogspot.fi/2017/11/viranhaltijat-realiteettien-edessa.html

    VastaaPoista

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.