7.10.2017

Uskonto nimeltä Ilmastonmuutos

Tietoa haaliessa on alkanut vähitellen selvitä, miksi tuulivoima on niin pyhä lehmä useille. Miksi niin moneen ei tunnu tehoavan minkäänlainen järkipuhe tai minkäänlaiset perustelut?

Yksi syy tähän on uskonto nimeltä "Ilmastonmuutos". Tuulivoima ja ns. uusiutuvat energiamuodot ovat osa sen agendaa.

Ilmastonmuutos on oikeastaan kaksi uskontoa:
  • Ensinnäkin siinä uskotaan kaikkien todisteiden vastaisesti siihen, että fossiiliset polttoaineet saavat aikaan enemmän haittaa kuin hyötyä.
  • Toiseksi siinä uskotaan kaikkien todisteiden vastaisesti siihen, että "uusiutuvalla" energialla voidaan tuottaa suurin osa maapallon energiasta.
Ilmastonmuutoksen tueksi esitetään usein väitettä, jonka mukaan 97 % ilmastotutkijoista pitää ilmastonmuutosta todellisena. Mutta onko näin? Mistä luku on saatu? Ja jos näin on, uskovatko tutkijat sekä ilmastonmuutoksen vakavuuteen että sen ratkaisuun?


Yllä olevalla videolla New York Timesin kirjailija Alex Epstein, Prager University, selvittää, miten tällaiseen väitteeseen on päädytty ja mitkä kysymykset esittää, kun joku seuraavan kerran tällaista väittää.


Lisätietoja:

http://santavuori.blogspot.fi/2016/12/tuulivoimauskonto.html

Do 97 % of Climate Scientists Really Agree? / Alex Epstein, Author of The Moral Case for Fossil Fuels

Video: PragerU

Julkaistu 11.7.2016

Is it true that 97% of climate scientists agree that climate change is real? Where does the 97% figure come from? And if it is true, do they agree on both the severity of and the solution to climate change? 

New York Times bestselling author Alex Epstein, founder of the Center for Industrial Progress, reveals the origins of the "97%" figure and explains how to think more clearly about climate change.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=92&v=SSrjAXK5pGw

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tämä blogi on tehty Santavuoren muistoksi, joten muista asiaankuuluva kunnioitus. Vain asialliset viestit julkaistaan.